Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen: ”Slår ur underläge igen – men vi gillar det”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll kan Sverige gå till semifinal i ett basket-EM för första gången då man möter Belarus i Valencia. Det efter att man slagit favorittippade Italien i åttondelsfinal.

– Vi kommer att slå ur underläge igen, men vi gillar det, säger förbundskapten Marco Crespi till SVT Sport.

Sverige överraskade i åttondelsfinalen och slog Italien med hela 64-46. Innan dess hade man förlorat stort mot dagens motstånd, Belarus.

– Vi vet om våra begränsningar. Vi bestämmer inte att vi vill slå ur underläge, utan det är helt enkelt så, säger Crespi.

I den senaste matchen var Belarus point guard Alex Bentley dominant och enligt assisterande förbundskapten Viktor Bengtsson är hon det största hotet även i kväll.

– Hon styrde matchen mot Spanien på ett fantastiskt sätt. Jag tyckte att hon kontrollerade matchen mot oss också. Nu handlar det om att sätta högre press och se till att hon får mindre ytor.

Hur viktigt blir det?

– Helt avgörande, för när matchen står och väger så är det Bentley som kommer att ha bollen i händerna.

Bentley själv lägger inte fokus på motståndaren Sverige inför kvartsfinalen.

– Vi kommer att spela på våra styrkor och fokusera på våra svagheter. Det viktigaste för oss är att spela med energi, säger hon till SVT Sport.

SVT Sport sänder kvartsfinalen Sverige-Belarus i SVT Play med start 17.50.

KLIPP: Elisabeth Egnell inför kvartsfinalen mot Belarus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.