Klay Thompson gjorde 32 poäng för Golden State. Foto: TT

Thompson lät högerhanden tala: ”Härligt att se dig igen”

Uppdaterad
Publicerad

Klay Thompson har haft några tuffa matcher offensivt för sitt Golden State.

Men i natt lossnade det – 32 poäng i 115-105 segern mot Portland.

– Jag har saknat dig, det är härligt att se dig igen, sa Thompson och syftade på sin högerhand.

Med sina 32 poäng var Klay Thompson poängbäst i Golden State som vann ohotat mot Portland i natt svensk tid. Efter att ha sänkt en trea i matchen pratade Thompson till sin högra hand.

– Jag har saknat dig, det är härligt att se dig igen, sa han.

– Det har varit fem frustrerande matcher där han inte varit med i matchen så att äntligen se bollen gå i igen kändes jäkligt bra.

Coachen Steve Kerr var inte förvånad över att formen tycks vara tillbaka.

– I dag gick skotten i helt enkelt. Jag tycker inte att kvaliteten på hans skott var så mycket bättre i dag utan skjuter man så mycket så kommer skotten att gå i till slut och i dag fick han utdelning, säger Kerr.

Coach Kerr luftade friskt

Golden State hade en ledning på drygt tio poäng hela den sista perioden och Portland lyckades aldrig komma riktigt nära. Med 1.49 kvar av matchen sänkte Stephen Curry två straffkast vilket betydde 112-100.

Jacob Evans blev matchens sista poänggörare när han med sex sekunder kvar drog i en tvåa, hans första poäng i matchen, och fastställde slutresultatet 115-105.

Coachen Steve Kerr luftade friskt och gick runt på hela elva spelare.

– Jag gillade inte vad jag såg häromkvällen när jag spelade åtta killar. Jag tycker att alla som var på planen gjorde ett superbra jobb, säger Kerr till AP.

För svenske Jonas Jerebko blev det åtta nya poäng samt fyra returer på hans drygt 17 minuter på planen.

I Portland svarade Damien Lillard för 40 poäng. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.