Golden States Kevin Durant gör en high-five med Draymond Green samtidigt som San Antonios LaMarcus Aldridge deppar i bakgrunden. Foto: TT

Golden State vidare till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet om en fjärde raka NBA-final lever för Golden State Warriors.

Regerande mästarna är vidare till kvartsfinal i NBA-slutspelet efter seger med 99–91 mot San Antonio Spurs i natt.

I nästa slutspelsrunda väntas stjärnan Stephen Curry göra comeback.

Det blev totalt 4–1 i matcher för Warriors som tvingats klara sig utan knäskadade storstjärnan Stephen Curry under hela åttondelsfinalserien.

I nattens match i Oakland stod gästernas LaMarcus Aldridge för en jätteprestation med 30 poäng, tolv returer och fyra assist. Ändå lyckades Spurs inte förlänga matchserien. I stället avgjorde Golden State på hemmaplan.

Kevin Durant var poängbäst i Warriors med 25 poäng. Och i kvartsfinalen mot New Orleans Pelicans väntas han alltså få sällskap av Stephen Curry som uppges göra comeback någon gång under matchserien.

För San Antonio Spurs kan en generationsväxling kanske vänta då framtiden är oviss för två av lagets stjärnor, 40-årige Manu Ginobili och 35-årige Tony Parker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.