Louice Halvarsson. Foto: Bildbyrån.

Halvarsson missar kommande säsong – väntar barn

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget klubb- och landslagsspel för Louice Halvarsson kommande säsong.

Den svenska centern väntar sitt andra barn – men lägger inte skorna på hyllan.

– Jag vill komma tillbaka och avsluta min basketkarriär, säger hon till SVT Sport. 

Louice Halvarsson missade sommarens EM-slutspel på grund av långvarig coronasjukdom. Nu är hon helt återställd men kommer trots det inte att spela någon basket säsongen som kommer.

– Jag väntar mitt andra barn så det blir ingen basket den här säsongen, säger Louice Halvarsson, som bland annat missar Sveriges EM-kvalmatcher, till SVT Sport.

”Var inte riktigt planerat”

Barnet är beräknat i november. Efter det siktar 32-åringen på att komma tillbaka till basketen.

– Eftersom det här inte riktigt var planerat så vill jag komma tillbaka och avsluta min basketkarriär. Jag vill avsluta basketen på ett sätt som känns bra, säger hon.

Halvarssons kontrakt med Tarbes går ut nästa år. Men hon hoppas på fortsatt spel i den franska klubben som coachas av svenske Francisco Pinto.

– Jag skulle gärna spela en säsong till i Frankrike. Vincent (hennes son) gick i skolan där och allt funkade väldigt bra, det känns som ett andra hem. Men vi får se, jag vet inte om de är intresserade nästa säsong. Jag har pratat lite med Pinto, honom känner jag så jag tror ändå att möjligheten finns om jag lyckas komma tillbaka.

Öppnar för EM

Efter EM valde Frida Eldebrink och Kalis Loyd att sluta i landslaget. Halvarsson har däremot inte fattat något definitivt beslut.

– Det är svårt att säga nu, man känner sig ganska klar med landslaget men jag stänger inga dörrar.

Kan du tänka dig att spela EM 2023 om Sverige går dit?

– Ja, det kan jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.