Amanda Zahui intervjuas av SVT Sport. Foto: Christoffer Ellert

Här är Amanda Zahuis nya klubb – ska spela i Kina

Uppdaterad
Publicerad

WNBA-säsongen är över och de kvinnliga basketspelare behöver hitta arbetsgivare nummer två för säsongen. Amanda Zahui har nu gjort klart med sin – i Kina.

– Jag kommer att spela för Shandong, säger Zahui till SVT Sport.

Det är en hård verklighet för basketspelare på damsidan. Säsongen i WNBA är kort och därför krävs det två arbetsgivare för att gå runt. Amanda Zahui avslutade säsongen för sitt New York Liberty i början på september och har nu gjort klart med kinesiska klubben Shandong.

Men först ska hon ha ledigt i två månader.

– Man får ta den här chansen och jobba med sitt eget spel, bli starkare och finslipa på detaljer, säger Zahui som är sliten efter säsong i både ungerska Sopron, WNBA-laget New York Liberty och EM-spel med landslaget.

Tufft med två arbetsgivare

– Det är tufft. Självklart skulle man vilja spela som herrarna – antingen bara i Euroleague eller WNBA och tjäna massa pengar. Men det här är en del av drömmen och jag ska njuta av det.

Shandong slutade sexa i den kinesiska ligan ifjol och åkte sedan ut i kvartsfinal. För Zahui väntar även EM-kval i november/februari samt OS-kval i februari tillsammans med landslaget.

Nyfiken på Zahuis veganpasta? Kolla här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.