Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Alvik utökade till 2-0 i matcher. Foto: Bildbyrån

Alvik bortaslog Högsbo – leder med 2-0 i matcher

Alvik utökade sin ledning till 2-0 i matcher i semifinalsserien mot Högsbo.

Efter en jämn första halvlek gick Alvik ifrån och kunde vinna med 75-65, mycket tack vare Klara Lundquist.

Storstjärnan stod för 21 poäng och 4 assist.

Högsbo hade ledningen under stora delar av de två första perioderna. Hemmalagets Alexis Hyder storspelade och hade gjort 14 poäng efter halva spelade matchen. Även Ida Fredrikson, som nyligen blivit uttagen i bruttotruppen inför sommarens EM-slutspel, stod för en bra halvlek.

Men favorittippade Alvik hängde med.

Trots att man förlorade den första perioden med 27-24 så kom man tillbaka i den andra. I slutsekunderna av perioden ledde Högsbo med 40-38 när Alvik fick två straffkast. Två straffkast som Klara Lundquist förvaltade väl och det var kvitterat till 40-40 i halvtid.

Miniryck i tredje

I den tredje perioden gjorde Alvik ett litet ryck när man gick upp i en niopoängsledning. Den ledningen minskade till fem poäng inför den sista perioden.

Matchens avslutande period blev jämn. Med bara två minuter kvar var ställningen 67-65 till bortalaget Alvik. Men närmare än så kom inte Högsbo. I slutet kunde Alvik gå ifrån och vinna med 75-65.

– Det var jämnt, det var vi beredda på. Nu har vi en bra möjlighet att stänga semifinalserien, säger Alviks Ellen Åström.

Nästa semifinal spelas på fredag, då på Alviks hemmaplan. Semifinalerna spelas i bäst av fem.

ARKIV: Umeå klart för semifinal – efter sekundrysare (28 mars)