Kobe Bryant. Foto: Bildbyrån

Hyllningen till Kobe Bryant: Invald i Hall of fame

Uppdaterad
Publicerad

Drygt två månader efter sin död har Kobe Bryant valts in i basketens Hall of fame.

Det som skulle ha varit en glädjens stund blir nu en hyllning till stjärnan som omkom i en helikopterkrasch.

– Vi är extremt stolta över honom, säger hans änka Vanessa Bryant till ESPN.

En spelare kan väljas in i Hall of fame först fyra år efter karriären tagit slut och i år var första gången Kobe Bryant kunde komma i fråga. Bryant spelade sin sista match 2016.

Att en spelare som tog fem NBA-titlar med Los Angeles Lakers skulle väljas in ansågs som självklart, men hedersbetygelsen blir extra speciell med tanke på att den nu sker postumt.

– Det är en otrolig prestation och ära och vi är extremt stolta över honom, säger Vanessa Bryant

Kobe Bryant omkom tillsammans med sin dotter och ytterligare sju personer när deras helikopter kraschade den 26 januari i år.

– Naturligtvis önskar vi att han hade varit här med oss och firat detta, säger Vanessa Bryant. Vi är otroligt stolta över honom och det finns en tröst i att han förmodligen skulle bli invald i Hall of fame i år.

Sammanlagt nio personer blir invalda i Hall of fame i år, skriver ESPN. Däribland ytterligare två NBA-stjärnor; Tim Duncan som vann fem titlar med San Antonio och Kevin Garnett som hade en 21 år lång karriär i NBA och vann titeln en gång med Boston.

Själva inträdet i Hall of fame sker under en ceremoni i Springfield i delstaten Massachusetts den 29 augusti.

ARKIV: Michael Jordan: ”När Kobe Bryant dog, dog en del av mig” (25 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.