Nittonde raka för Luleå mot Jämtland

BC Luleås segersvit mot Jämtland basket bara växer. Den nittonde raka segern kom efter 98–95 i Östersund, en match som poängkungen Corban Collins avgjorde.

Efter 18 raka förluster mot Luleå i bagaget, men med en ny amerikan i Andrew Smith i laget, skulle Jämtland stoppa den trista sviten. Det var nära – men det sprack igen. Inte sedan  2013 har Jämtland vunnit mot Luleå.

Lagen ligger precis efter varandra i tabellen, men Luleås 18:e raka seger lagen emellan spelade roll.

Det blev en svängig match där Luleå startade bäst, men där hemmalaget Jämtland gjorde hela 34–24 i den andra perioden och var i kapp i paus.

Lagen följde varandra i tredje och en bit in i fjärde perioden, men då klev två spelare fram för BC Luleå. Försvarsresen Denzel Andersson (fyra blockar, 13 returer) och skytten Corban Collins. Collins satte två treor, och ytterligare fyra poäng under de sista fyra minuterna vilket gjorde att Jämtland anförda av Adam Rönnkvist och nye amerikanen Smith aldrig riktigt kunde hota.