Jämtland räddade semifinalserien

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland Basket räddade matchserien mot Södertälje genom bortaseger med 79-78. Därmed reducerade de till 2-3 i matcher.

– Vi spelar bra och följer vår gameplan, säger Jämtlands Adam Rönnqvist till SVT.

Med 14 sekunder kvar var Södertälje i ledning med 78-77 mot Jämtland och klart för final i basketslutspelet. Men R.T. Guinns tvåa med åtta sekunder kvar gav 78-79 till hemmalaget. Då tog Södertälje timeout. Och Auston Barnes fick chansen att driva mot korgen. Men han missade – Guinn lyckades plocka returen och segern var klar för bortalaget.

– Det är en galen match. Vi leder med tio poäng när det är tre minuter kvar. Södertälje kommer ikapp, går om och tar ledningen. Med 14 sekunder kvar går vi in och sätter ett skott. R.T., vår kapten, 38 år gammal, går in och visar var skåpet ska stå och gör så att vi vinner, säger Jämtlands Adam Rönnqvist till SVT.

Dessförinnan hade det varit en poängsnål första halvlek, 35-30, till hemmalaget.

– Det är inte tv-basket direkt utan snarare gris-slutspelsbasket sade Alexander Lindqvist till Sportkanalen i halvtid.

I bortalaget var det framförallt Teyvon Myers som visade vägen med 23 poäng.

– Vi spelar bra och följer vår gameplan. Sedan har vi Teyvon Myers som gör en bra match och han visar att han är ligans bästa guard, säger Rönnqvist till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.