Jämtland tog fjärde raka segern. Foto: Bildbyrån

Jämtland tog fjärde raka segern – men nära tappa jätteledning

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland har fått en kanonstart på säsongen. I Norrlandsderbyt borta mot Luleå kom fjärde segern på lika många matcher. Men jämtarnas jätteledning efter första perioden krympte till endast tre poäng med fem minuter kvar.

– Vi visste att de skulle komma tillbaka. Vi sa bara ”fortsätt spela, det kommer lösa sig”, säger Jämtlands Anes Zekovic efter matchen som Jämtland till slut vann med klara 65-77.

Daniel Johansson satte kvällens första tvåa, därefter rullade poängen in för Jämtland som såg ut att gå mot en enkel seger – gästerna vann första perioden med hela 13-24.

Men Luleå gav inte upp. När Tavarius Shine satte en trepoängare till 29-29 i andra perioden var elvapoängsunderläget inhämtat.

– Vi började spela slarvigt, vi blev bekväma och gjorde inte det vi ska göra i anfallet. Vi måste städa upp, försvars- och anfallsmässigt, konstaterade Pierre Hampton, Jämtlands bäste poänggörare för kvällen med 17 poäng.

När tredje perioden drog igång ledde Jämtland ”bara” med 36-39. Och när kvällens poängkung Bryce Douvier, 19 poäng totalt, satte en trea för Luleå till 41-41 var det utjämnat igen. Ett straffkast senare ledde Luleå för första gången i matchen.

”Fortsätt spela, det kommer lösa sig”

Men Jämtland drog ifrån ännu en gång – då reducerade Luleå underläget på nytt. Återigen genom Douvier, återigen en trea – den här gången till 61-64 och plötsligt var det spänning i matchen igen.

– Vi vet att Luleå är bra på hemmaplan. Vi visste att de skulle komma tillbaka. Men vårt lag behåller lugnet, vi spelar med ett lugn och vi vet vad vi får ut av varandra. Vi sa bara ”fortsätt spela, det kommer lösa sig”, säger guarden Anes Zekovic, som nu är kvitt sin fotskada och gjorde säsongens första match.

Och det löste sig för serieledaren. Jämtland ökade tempot och vann till slut med 65-77 – fjärde raka segern under säsongsinledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.