Jonas Jerebko knyter näven under en ligamatch. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Jerebko: ”Fick visa vad jag kan”

Uppdaterad
Publicerad

Speltiden har varit sparsam på sistone.

Men mot San Antonio Spurs klockades han för drygt 14 minuter, och stod för åtta poäng.

– Nu fick jag äntligen chansen att visa vad jag kan göra, säger Jonas Jerebko efter Golden State Warriors seger med 141–102.

Jonas Jerebko missade tre bortamatcher då familjen väntade tillökning. Sedan blev det bänkplats i hemmamatchen mot Philadelphia och två minuter i det följande mötet med Los Angeles Lakers.

Betydligt fler minuter blev det i Golden State Warriors seger mot San Antonio Spurs.

”Kändes bra”

31-åringen ersatte Klay Thompson i slutet av tredje perioden, och spelade sedan hela fjärde. Ganska omgående passade han till Kevon Looneys tvåa till 114–81 och en bit in i nästa period satte han sina första poäng i matchen med en trea.

– Det kändes bra. Det var skönt att komma in i rytmen lite, säger Jerebkovars poängskörd stannade på åtta.

– Det är alltid kul när vi spelar bra och att alla får spela. Vi spelade det spel vi ska göra, och då är det svårt att slå oss. Då är vi det bästa laget i NBA.

TT: Hur mycket av rytmen försvinner när du inte får spela?

– Det är därför man är i hallen och tränar varje dag, för att inte tappa något. Och jag tyckte det kändes riktigt bra, jag var inte trött alls.

”Svårslagna”

San Antonio Spurs höll inledningsvis jämna steg med Golden State Warriors, som vunnit NBA-titeln de två senaste säsongerna. Det var först i slutet av andra som segerrycket kom i Oracle Arena i Oakland.

– I början av matchen satte de mycket skott, och det var därför det var lite jämnt. Men vi sprang i väg när vi spelade bättre försvar. Offensivt finns det nog inget lag – någonsin – som är vassare än oss, och när vi stoppar de andra i defensiven är vi svårslagna, säger Jonas Jerebko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.