Jonas Jerebko gjorde 16 poäng när hans Kimkhi föll i Euroleague Foto: Bildbyrån/Arkiv

Jerebko med fin insats när Kimkhi föll

Jonas Jerebko inledde i ett ursinnigt tempo och hade tio poäng efter första perioden. Men svensken mattades av och motståndarna Baskonia gick i kapp och förbi. Baskerna vann till slut mot 83-79 mot Jerebkos Kmikhi som ligger nia i Euroleague.

Det var en jämn match när Jerebkos Kimkhi från Moskva var på plats i Baskien för att möta Baskonia. Inför avgörande perioden ledde Moskva-laget men hemmalaget vann sista sista perioden med sex poäng och det blev också avgörande i fyrapoängsvinsten.

Jerebko med stark inledning

Annars var det Kimkhi som inledde piggast och framförallt den svenske forwarden Jonas Jerebko som inledde strålande. I första anfallet lyckades Jerebko med en tuff layup under hård uppvaktning men bollen gick i och svensken kunde sedan också förvalta straffkastet. När första perioden var klar hade Jerebko tio poäng på kontot och såg ut att vara på väg mot en stormatch.

Men Jerebko mattades av och det blev till slut 16 poäng, tre i från hans toppnotering i Euroleague. Svensken visade också upp fin ackuratess från distans där han satte tre av fyra trepoängsförsök. Kimkhi hade chansen att gå upp på slutspelsplats innan matchen men förlusten innebär att man är parkerad på niondeplats, en vinst i från Valencia och Milano ovanför strecket.

ARKIV: Jerebko eter NBA-finalen: ”För mig blir det inte större” (31 maj 2019)