Jerebko stod för 11 poäng i segermatchen Foto: Bildbyrån (rörliga bilder från Viaplay)

Jerebkos Chimki sänkte Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko stod för elva poäng när hans ryska BC Chimki bröt den fyra matcher långa förlustsviten och besegrade Real Madrid med 102-94 i Euroleague – basketens motsvarighet till fotbollens Champions League.

Efter att ha förlorat finalen i NBA-mästerskapet i fjol bytte 32-årige Jerebko USA mot Ryssland. Där har det inte gått lika bra för hans nya klubb, där Chimki just nu är utanför slutspel efter en rad förluster.

Men i mötet med grupptvåan Real Madrid bröts den fyra matcher långa förlustsviten och Jonas Jerebko stod för elva poäng i segern. Lagets storstjärna, Alexej Shved var den som ledde spelet för hemmalaget och stod för sammanlagt 21 poäng.

Real Madrids svenske spelare, Jeffery Taylor, hade åtta poäng när Madrid förlorade andra raka matchen efter en 13 matcher lång segersvit. Båda förlusterna mot två moskvalag inom loppet av ett par dagar.

Varken Jerebko eller Taylor kommer finnas med i den svenska truppen till EM-kvalet i februari, då klubbarna har matcher under den här tiden och släpper inte sina spelare för landslagsspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.