Jerebko inför NBA-premiären: ”Det här man väntat på”

Uppdaterad
Publicerad

Om bara några timmar är det dags för NBA-premiären mellan den regerande mästaren Golden State Warriors och Oklahoma City Thunder. Golden State Warriors är fortsatt favoriter och har denna säsong hjälp av en svensk stjärna, Jonas Jerebko.

– Det ska bli kul, det är det är man har väntat på enda sedan man skrev på, att säsongen drar igång, säger han till SVT Sport.

Efter ett år med Utah hade svensken fått veta att han skulle lämna klubben. Men i stället för ett nederlag öppnades dörren till hans livs chans att vinna NBA-titeln.

Om några timmar är det dags för NBA-premiären där Jonas Jerebkos Golden State Warrior kommer att ställas mot Oklahoma.

– Det blir alltid tufft mot Oklahoma, alltid tufft under korgarna. De har bra returtagare som man ska stoppa. Vi försöker koncentrera oss på oss själva och vi vet att vi kan slå dem ifall vi bara spelar vårt spel, säger han till SVT Sport.

”Hoppas på min bästa säsong hittills”

Och din roll i laget blir?

– Det får vi se. Om man spelar mycket, om man spelar lite eller om man inte spelar alls. Det är bara att göra sig reda för vad som helst, kroppen känns bra och jag är redo för att spela, vi får se.

Hur kul kommer det att bli?

– Tionde säsongen och att få spela för världens bästa lag. Jag hoppas att det här blir min bästa säsong hittills.

Se intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.