Dallas pensionerar Bryants nummer Foto: Bildbyrån

Kobe Bryants nummer pensioneras av konkurrenten

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tragiska helikopterolyckan, där basketlegendaren Kobe Bryant och hans dotter Gianna var två av totalt nio dödsfall under söndagen, har flera initiativ tagits runt ligan NBA. Dallas Mavericks meddelade under samma dag att de kommer att pensionera nummer 24, som var Bryants nummer.

– Ingen kommer någonsin bära 24:an igen, säger Dallas ägare, Mark Cuban till NBA.com.

Den tragiska olyckan inträffade under söndagsmorgonen utanför Los Angeles, lokal tid. Basketvärlden är i sorg och under flera av de matchen som spelades i NBA samma dag valde lagen att inleda matchen med att låta skottklockan, 24 sekunder, ticka ut för att hedra Bryant, som bar 24 och nummer 8 under sin karriär.

Kobe Bryant gjorde något så ovanligt som att spendera hela sin 20-åriga NBA-karriär i samma klubb, Los Angeles Lakers, och hade ett stort inflytande på hela basketvärlden. I och med det har Dallas Maverick valt att pensionera nummer 24, trots att Bryant aldrig spelade för klubben.

– Kobe var en ambassadör för vår sport, en legendar och en global ikon. Kobes arv överskrider baskesporten och vår organisation har beslutat att nummer 24 aldrig kommer att bäras av någon spelare i Dallas Mavericks igen, säger Cuban.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.