• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
KeShawn Curry bakom den klara segern.

Köpings långa förlustsvit mot Norrköping i basketligan bruten

Uppdaterad
Publicerad

644 dagar tog det.

Till slut hittade Köping en väg att besegra Norrköping i SBL och skrällvann med 80-64.

Redan efter första perioden kunde man börja ana vad som var på väg att hända. Hemmalaget Köping ledde med 22-7 mot gästerna och regerande mästarlaget Norrköping.

Och västmanlänningarna, anförde av inte minst amerikanen Keshawn Curry som svarade för 22 poäng, kunde hålla undan matchen genom.

Köping vann med 80-64 och bröt därmed en sju matcher lång förlustsvit mot Norrköping. Laget har inte vunnit sedan den 26 april 2021 mot östgötarna, då i kvartsfinalen.

– Otroligt skönt. Att vinna mot sådana här topplag är inget man kan ta för givet, så det var jätteviktigt för vår moral, säger Köpings lagkapten Hampus Åhlin till SBL Play.

Möts igen redan på lördag

Redan på lördag möts lagen igen när det är semifinal i Svenska cupen.

– Det gäller att inte bli varken för höga eller för låga, utan börja ladda om, säger Åhlin.

Köping är alltjämt sjua och Norrköping kvar på tredje plats i basketligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.