Kyle Kuzma gratuleras av lagkamraterna efter den sena avgörandet Foto: Bildbyrån

Lakers avgjorde i sista sekunden

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers har haft den motigt sedan NBA-återstarten.

Men i natt bröt LA-klubben en tre matcher lång förlustsvit på ett spektakulärt vis.

Med 0.4 sekunder kvar på klockan lyckades Kyle Kuzma sätta en trepoängare och säkrade därmed segern mot Denver Nuggets.

I går pratade LeBron James om svårigheterna att ställa om till spel i NBA-bubblan i Orlando. Totalt avfjärmade från omvärlden, framför ögonen på endast digitala åskådare har nu NBA-basketen varit i gång sedan trettionde juli. Och LeBrons lakers har haft den kämpigt de senaste matcherna och efter tre raka förluster ställdes man mot Denver Nuggets.

LeBron James och Anthony Davis drog sitt strå till stacken och bidrog med 29 respektive 27 poäng men det var Kyle Kuzma som skulle bli tungan på vågen. Med 4.4 sekunder kvar låg Lakers under med två poäng med bollen på offensiv planhalva. James hade bollen vid sidlinjen, passade Davis som inte hade något läge.

Istället för att ge tillbaka bollen till LeBron, som motståndarna nog trodde, fick Kuzma bollen på överlämning och blev sedan helt ren vid trepoängslinje. Väl där visade 25-åringen inga nerver och med 0.4 sekunder passerade bollen genom korgen och säkrade därmed segern med 124-121 för Lakers.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.