Foto: Bildbyrån

Basketlandslaget vädrar svenskt publikrekord

Uppdaterad
Publicerad

Svensk dambasket är hetare än på länge. Med tre veckor kvar till landskampen mot Kroatien har det sålts 3 200 biljetter. Det skulle innebära nytt svenskt publikrekord.

Det nuvarande rekordet för svensk dambasket sattes 2014 i Luleå. Då såg 3 000 personer Luleå Basket besegra Norrköping Dolphins i SM-finalen.

I skrivande stund har 3 200 biljetter sålts till EM-kvalmatchen mot Kroatien på Hovet i Stockholm den 14 februari.

– Det kommer att bli det största svenska dambasketarrangemanget någonsin och vi nöjer oss inte med publikrekord, vi ska fylla Hovet, säger Johannes Wohlert, marknad- och kommunikationsansvarig vid Svenska basketbollförbundet till SVT Sport.

Inför EM-kvalet mot Italien i Borås den 10 februari har det sålts 1 200 biljetter. Landslagsrekordet är 2 072 sålda biljetter, så det rekordet kan slås redan då.

– Vi satsar på en rekordvecka för svensk basket, säger Wohlert.

Sveriges kommande EM-kvalmatcher sänds direkt i SVT.

Så ser du EM-kvalet i SVT

10 februari

Sverige-Italien

15.30-17.30 SVT1/SVT Play

14 februari

Sverige-Kroatien

18.30-20.00 SVT2/SVT Play

20.00-20.30 SVT24/SVT Play

17 november

Makedonien-Sverige

21 november

Italien-Sverige

Kommentator: Björn Becksmo

32 lag kvalar om 14 platser. Lagen är indelade i åtta grupper och Sverige spelar i grupp H med Makedonien, Kroatien och Italien. Gruppsegrarna och de sex bästa tvåorna går vidare till EM i Serbien och Lettland. Spanien är regerande mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.