Foto: TT Nyhetsbyrån/Claudio Bresciani

Landslagskaptenen klar för belgiskt topplag

Uppdaterad
Publicerad

Basketlandslagets lagkapten Elin Eldebrink har skrivit på för den belgiska toppklubben Castors Braine. Det avslöjar SVT Sport. ”Det känns som en perfekt möjlighet att kunna visa upp sig eftersom klubben också spelar i Euro League,” säger Elin Eldebrink.

Efter att ha varit utan kontrakt hela hösten började Elin Eldebrink bli lite stressad över att inte få spela tävlingsmatcher på hög nivå inför EM-kvalet mot Spanien i slutet av november.

– Det handlar om ett korttidskontrakt på en månad eftersom deras pointguard är skadad, men att få chansen på den här nivån känns verkligen som en stor utmaning, säger hon.

Elin Eldebrink lämnar Sverige för den belgiska klubben på fredag och spelar redan till helgen match med sin nya klubb.

– Jag känner inte till så jättemycket om klubben. Arenan ligger strax utanför Bryssel men allting verkar bra och jag mötte faktiskt dem i en träningsmatch när jag spelade i Frankrike för några år sedan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.