LeBron James. Foto: TT Nyhetsbyrån

LeBron James avgjorde i slutsekunden

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan LeBron James stod för ytterligare en strålande prestation under onsdagskvällen när Cleveland vann med 98–95 mot Pacers. I slutsekunden avgjorde James med en trepoängare och satte Cleveland i förarsätet för första gången i åttondelsfinalsserien med 3–2 i matcher.

James hade under onsdagen uppvisning i sin basketkonst när han stod för 44 poäng, tio returer, åtta assist och slutade som matchhjälte när Cleveland vann över Pacers med 98–95. James blockerade Pacers sista skott innan han vände spelet och avgjorde med en trepoängare i slutsekunden.

– Som barn har du alltid de där topp tre ögonblicken som du drömmer om och att få uppleva ett av de ögonblicken, det var ungefär så det kändes, säger James till nyhetsbyrån Reuters och fortsätter:

– Det kändes som om att jag var ett barn igen, spelade basket i mitt hus och använde mina strumpor som en basketboll.

Direkt efter att James blockerat Pacers Victor Oladipos skott dribblade han över planen och sköt in en trepoängare. Clevelands publikmassa bröt ut i ett stort jubel och James kunde fira ytterligare ett ögonblick som kommer att definiera hela hans karriär.

– Så fort bollen lämnade hans hand såg skottet perfekt ut. Så distinkt och helt perfekt. Ytterligare ett mästerskott som han satte för oss, vi behövde det verkligen, säger ”Cavs” tränare Tyronn Lue.

På fredag väntar en sjätte åttondelsfinal där Cleveland har chans att slå ut Pacers och avancera till kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.