LeBron James är kritisk mot ligan Foto: Bildbyrån

LeBron James skyller skador på pressat schema

Uppdaterad
Publicerad

NBA-stjärnan LeBron James i LA Lakers rasar på ligans spelschema och säger att det korta speluppehållet efter förra säsongen är orsak till att många spelare skadat sig under det pågående slutspelet.

”De ville inte lyssna på mig om säsongstarten. Jag visste exakt vad som skulle hända. Jag ville bara skydda spelarnas välbefinnande (...) Dessa skador är inte bara 'en del av spelet'. De orsakas av bristen på vila innan man börjar spela igen. Åtta, möjligen nio All star-spelare har missat slutspelsmatcher (flest i ligans historia)”, skriver James på Twitter.

NBA-säsongen drog i gång i december, bara 72 dagar efter det att föregående säsongs sista finalmatch spelades, då James och hans Lakers tog hem segern.

Många skador

I onsdags blev LA Clippers Kawhi Leonard, under ett kvartsfinalmöte med Utah Jazz, den senaste spelaren att skada sig. Enligt amerikanska medier kan Leonard minst komma att missa resten av kvartsfinalserien – ställningen är 2–2 och man spelar bäst av sju.

Tidigare under slutspelet har bland andra Lakers Anthony Davis och Brooklyn Nets Kyrie Irving och James Harden drabbats av skador, liksom LeBron James själv.

NBA-slutspelet håller på för fullt. Utah Jazz eller LA Clippers kommer att möta Phoenix Suns i semifinal i den västra konferensen. På östkusten spelas kvartsfinaler mellan Philadelphia 76ers och Atlanta Nuggets, samt mellan Milwaukee Bucks och Brooklyn Nets.

MER BASKET: Expertens guide till basket-EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.