LeBron James till Trump: ”Din nolla”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att basketspelaren Stephen Curry och presidenten Donald Trump hamnat i en dispyt om ett besök i Vita huset har storstjärnan LeBron James nu gett Trump svar på tal.

”Att besöka Vita huset var en stor ära tills dess att du dök upp”, skriver basketspelaren på Twitter.

Det fortsätter att skära sig mellan amerikanska idrottare och presidenten Donald Trump.

Som regerande NBA-mästare var det i år Golden State Warriors tur att göra det traditionsenliga besöket i Vita huset.

Inbjudan indragen

Inför besöket gick en av laget största stjärnor, Stephen Curry, ut med att han ställde sig mycket tveksam att göra påhälsningen. Skälet var motstånd till Trumps politik och presidenten väntade inte länge med att ge basketstjärnan ett svar.

tweettrump

”Att komma till Vita huset ses som en stor ära för ett mästarlag. Stephen Curry tvekar och därför är inbjudan indragen”, skrev Donald Trump på twitter.

Curry är förvånad över presidentens agerande.

– Jag vakande av att jag fick en massa sms och hade till en början ingen aning om vad folk pratade om. Sedan insåg jag att de hyllar mig för att jag hållit mig till mina åsikter. Vi skulle sätta oss hela laget och diskutera besöket, men nu kom hans tweet innan vi ens hann göra det, säger Curry.

Stjärnan svarar Trump

Nu har även en av världens mest kända idrottsstjärnor, basketspelaren LeBron James, gett sig  Donald Trump svar på tal. Ett syrligt sådant.

”Din nolla, Curry hade redan sagt att han inte skulle komma. Det är därför det inte finns någon inbjudan. Att besöka Vita huset var en stor ära tills dess att du dök upp”, skriver Cleveland Cavaliers superstjärna på twitter.

tweetlebron

tweetjames

Sent på lördagskvällen meddelade Golden State Warriors att laget tagit beslut om att inte besöka Vita huset.

”Vi kommer i stället att åka till Washington i februari för att fira jämlikhet, mångfald och inkludering”, skriver klubben i ett officiellt uttalande.

Det finns även andra politiska ställningstaganden från idrottare mot Donald Trump.

Exempelvis tog presidenten inte lätt på när NFL-spelaren Colin Kaepernick, för snart ett år sedan, knäböjde under nationalsången som en protest mot hur den svarta befolkningen behandlas i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.