En uppgiven LeBron James. Foto: TT

LeBron och Cleveland illa ute

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan LeBron James har spelat sju raka NBA-finaler.

Men nu är hans Cleveland illa ute i åttondelsfinalen mot Indiana.

Pacers leder med 2–1 i matcher efter att ha vänt till seger med 92–90 i nattens drabbning.

James har aldrig tidigare åkt ut i den första slutspelsrundan, och inför den första matchen mot Indiana förra veckan hade han dessutom 21 raka segrar i de senaste årens åttondelsfinaler.

Men i år har resan mot en ny NBA-final hackat desto mer. Efter att ha kvitterat till 1–1 i matcher i onsdags är Cavaliers i underläge på nytt.

Nattens tredje åttondelsfinal slutade 92–90 efter att Pacers, i underläge med 17 poäng i halvtid, vänt till seger. För första gången på hela säsongen lyckades ”Cavs” inte vinna en match som de ledde inför den fjärde och sista perioden. Innan dess hade laget 40 raka segrar.

”Mycket kvar att spela om”

Cleveland gjorde blygsamma tolv poäng i den tredje perioden, och bara 33 totalt i den andra halvan av matchen.

– Vi har inte spelat så bra i den här matchserien som vi skulle vilja, men det är fortfarande mycket kvar att spela om. Vi får lista ut hur vi kan göra det bättre i match fyra, säger LeBron James till nba.com.

Stjärnan var poängbäst i Cleveland med 28 poäng, men överskuggades av Indianas Bojan Bogdanovic som noterades för 30 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.