Norrköping stoppade Luleås segertåg

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Norrköping bortabesegrat serieledande Luleå med 81-73 är spänningen i toppen av herrarnas basketliga tillbaka.

Det var två formstarka lag som möttes i Luleå under fredagskvällen. Serieledande Luleå hade inför toppmötet mot Norrköping tio raka segrar, samtidigt hade gästerna från Östergötland vunnit sina sex senaste matcher.

Lagens fina formkurvor avspeglade sig dock inte i spelet och publiken fick under långa stunder se en matchbild präglad av enkla misstag och tappade bollar.

Under matchens två första perioder tog lagen ut varandra där Adam Rönnqvist var bäste poänggörare i hemmalaget (10), men Gerry Royce Blakes II och nyligen landslagsuttagne Joakim Kjellbom låg bakom Norrköpings knappa halvtidsledning (38-40).

I den tredje perioden gick lagen fortsatt jämnt och efter Yannick Anzulunis två poäng var det hemmalaget som ledde med 56-54 inför den sista perioden.

I matchens slutskede visade sig dock Norrköping starkast och med 1,37 kvar på klockan bestämde sig en trängd Mikael Lindquist för ett trepoängskast. Det gick hem och tavlan visade 65-71.

Norrköpings färska nyförvärv Jonathan Pudas, Schweiz, var med sina 20 pinnar poängbäst för gästerna i en match som Norrköping vann med 81-73.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.