Luleå vann finalmatchen med 34 (!) poäng

Uppdaterad
Publicerad

Publiken hade nog svårt att tro att det var likaläge 1–1 i SM-finalserien när de bevittnade match nummer tre. Luleå mosade Norrköping: 88–54 skrevs slutresultatet till.

– Vi gör en av de bästa defensiva matcherna för säsongen, säger kvällens poängkung Tom Lidén till SVT Sport.

Enligt Sportsground var poängdifferensen på 34 poäng Luleås största seger över Norrköping någonsin.

– Jag är förvånad över siffrorna, svar ja, säger Luleåtränaren Peter Öqvist till Sportsground och fortsätter:

– Jag är så klart jättenöjd med insatsen, jag tycker grabbarna gör det här nästintill perfekt.

De tidigare två matcherna i finalserien var varit desto jämnare. I match 1 vann Luleå med 77–59 på hemmaplan, för att sedan åka till Norrköping och förlora med 86–75.

– Vi har spelat otroligt bra hemma även i semifinalserien så det gör nog större skillnad än vi tror, säger 19-poängsskytten Lidén till SVT Sport om att spela i Luleå.

Tränaren: ”Det kan svänga kopiöst”

Nu står det alltså 2–1 i matchserien som avgörs i bäst av sju. Ny drabbning väntar i Norrköping på fredag.

– Det kan svänga kopiöst mellan två matcher så det finns ingen risk för underskattning, så mycket kan jag säga, säger Peter Öqvist till Sportsground.

Inför 2299 åskådare kunde Norrköping resa sig och hålla jämna steg i sista perioden.

– Jag känner grabbarna väl och alla vill vinna det där guldet men ibland händer såna här saker, säger tränaren Joakim Källman.

Hur hanterar ni detta?

– Jag tror man kan vända detta till nåt positivt. Ta det personligt, titta sig i spegeln och visa upp sig för hemmapubliken på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.