Minnesotas Maya Moore i hård kamp om bollen med Los Angeles Nneka Ogwumike och Candace Parker. Foto: TT.

Manifestation vid basketfinal i USA

Uppdaterad
Publicerad

I samband med nattens andra WNBA-final valde spelarna i Los Angeles Sparks att stanna kvar i omklädningsrummet under nationalsången. När de kom tillbaka blev de utbuade av publiken där Minnesota Lynx hade hemmaplan där 11 434 hade samlats i Williams Arena.

Sparks-spelarna gjorde likadant inför den första finalmatchen hemma i Kalifornien i söndags. Då stod Lynx-spelarna i armkrok. I natt stod Lynxspelarna uppställda på traditionellt sätt.

Manifestationen är ett stöd för protesterande NFL-spelare i amerikansk fotboll och det betonas att den inte är riktad mot flaggan eller amerikanska soldater.

Rekord med 17 returer

Minnesota vann med 70-68 och utjämnade finalserien till 1-1. Sylvia Fowles noterades för ett finalrekord genom att plocka åt sig 17 returer för Lynx.    

– Vi gjorde så många saker bra och var mycket bättre i försvaret än i första matchen, säger Lynx coach Cheryl Reeve till WNBA. Som mest ledde Lynx med 20 poäng i natt.

De nästa två matcherna kommer att spelas i Los Angeles. En eventuellt femte match kommer att spelas i Minneapolis 4 oktober.

LÄS MER: Professorn om Trump: ”Rasfrågan har skurit som en kniv”

DOKUMENT: Idrottskonflikten i USA började med dödsskjutning

SVT SPORT REDER UT: Idrottskonflikten i USA – vem stödjer vem?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.