Mardrömsstart sänkte mästarna

Svenska mästarna Luleå fick en tung start på matchen när de mötte Södertälje på bortaplan. Efter tio minuter hade de släppt in 34 poäng.

Luleå brukar ha svårt att vinna på bortaplan mot Södertälje, så blev det även ikväll. Hemmalaget rivstartade och ledde med 13 poäng efter tio minuter. Vid halvtid stod det 56-42 till Södertälje.

Stark upphämtning på slutet

Inför den sista quartern skiljde det endast fyra poäng mellan lagen. Och när det återstod 1.45 var det endast två ynka poäng som skiljde lagen åt. Luleå hade flera chanser att kvittera men misslyckades. Södertälje satte sedan punkt för matchen när de satte ett straffkast med endast nio sekunder kvar av matchen. Slutresultatet blev 86-83.