Nässjö till historisk SM-semifinal efter rafflande avslutning

Nässjö är klart för semifinal för första gången i klubbens historia.

Efter att ha legat under i matchens slutsekunder vände man och vann mot Borås med 80-79 i den femte och avgörande kvartsfinalen.

– Det känns riktigt bra, det är svårt att beskriva, säger Nässjös Craig Lecesne till SVT Sport.

Med kniven mot strupen lyckades Borås slå Nässjö i den senaste drabbningen och tvingade därmed fram en femte och avgörande match i kvartsfinalserien.

Precis som senast blev det jämnt även i dag.

I en tajt sista period var Borås hela tiden nära men ändå steget efter. Med tre minuter kvar att spela tvingades laget till en time out efter att Craig Lecesne sänkt en trea och utökat Nässjös ledning till 76-69.

Dramatisk slutminut

Borås svarade med att sänka två raka treor fram till 76-76 och sista minuten blev rafflande.

När William Gutenius, som tidigt i matchen drog på sig fyra foul och sedan spelade sparsamt, drog i en trea med 1.20 kvar var Borås i ledning för första gången på länge.

Då var det Nässjös tur att ta time out.

Med 55 sekunder kvar reducerade Nässjö till 78-79. Och med sex sekunder kvar satte Lecesne i en tvåa vilket betydde 80-79.

Borås tog en ny time out för att försöka få till ett sista anfall. Och man kom till avslut – men skottet från Avery Woodson gick ring ut.

– Jag vill be om ursäkt för den missen, säger Woodson till SVT Sport efter matchen.

”Vi är jätteglada”

Nässjö tog hand om returen och vann den femte och avgörande kvartsfinalen med 80-79.

– Shit, vi är jätteglada. Det var det här vi ville, säger Nässjös Craig Lecesne.

Det är första gången i klubbens historia som Nässjö når semifinal. Där väntar Norrköping.

– Vi har aldrig varit i en semifinal. Det känns riktigt bra, det är svårt att beskriva, säger Lecesne.

I den andra semifinalen möts Jämtland och Södertälje.