Milwaukee Bucks bojkottade match fem i NBA-slutspelet. Foto: Bildbyrån

NBA-matcher skjuts upp efter bojkott

Uppdaterad
Publicerad

Milwaukee bucks vägrade lämna omklädningsrummet och bojkottade match fem i NBA-slutspelet, enligt ESPN. Bakgrunden till bojkotten är polisskjutningen av Jacob Blake som sköts i delstaten Wisconsin.

– Vi har fått nog av morden och orättvisan, säger guarden George Hill, till ESPN.

NBA, beslöt därefter att skjuta upp onsdagens samtliga matcher.

Under onsdagskvällen skulle Milwaukee bucks spela match fem i NBA-slutspelet mot Orlando magic. Men Milwaukee bucks kom aldrig till spel då spelarna valde att sitta kvar i omklädningsrummet, enligt ESPN.

Därför protesterar laget

Bakgrunden till bojkotten är polisskjutningen av 29-årige Jacob Blake. Han sköts med flera skott i ryggen av en polis och vårdas med allvarliga skador på ett sjukhus i Milwaukee. Händelseförloppet fångades på film och har på flera håll utlöst en ny våg av protester mot polisvåld.

– Vi har fått nog av morden och orättvisan, säger guarden George Hill, till ESPN.

Alla matcher skjuts upp

Matchen skulle ha startat klockan 22.00 svensk tid i NBA-bubblan i Orlando. Därefter cirkulerade uppgifter om att även Houston och Oklahoma planerade att bojkotta sin match. NBA beslutade då att skjuta upp samtliga onsdagens matcher.

Enligt ESPN diskuterar NBA-spelare nu om man ska ta bojkotten vidare till torsdagens planerade matcher.

ARKIV: Förste NBA-spelaren att inte knäböja (1 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.