Charlotte Hornets LaMelo Ball. Foto: TT.

NBA-rookie satte nytt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Basketlaget Charlotte Hornets rookie LaMelo Ball fortsätter skriva historia.

I natt blev han den yngste NBA-spelaren att göra en så kallad trippel-dubbel (tvåsiffrigt i tre av fem statistikkategorier) med 22 poäng, 12 returer och 11 assist i mötet med Atlanta Hawks.

– Det är bara basket och jag gör det som jag älskar. Jag har ju hållit på med det här sedan jag var tre år gammal så det kommer naturligt för mig, säger Ball efter matchen.

Ball, 19 år och 140 dagar gammal, valdes som nummer tre i fjolårets draft och knep rekordet av Philadelphias Markelle Fultz. Han är också yngre än vad hans egen bror var när han gjorde sin första NBA-trippel-dubbe – storebror Lonzo Ball var 20 år och 15 dagar.

Bland NBA-spelare som lyckats med konststycket att få till sin första trippel-dubbel i unga år återfinns storstjärnor som Luka Doncic (19 år och 327 dagar), LeBron James (20 år och 20 dagar) samt Earvin ”Magic” Johnson (20 år och 75 dagar).

Charlotte besegrade Atlanta med 113-105.

KLIPP: Här sätter basketstjärnan 102 treor – i följd (27 dec 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.