Basketfans lämnar Chesapeake Energy Arena efter beslutet att matchen mellan Utah och Oklahoma inte skulle spelas på grund av risk för spridning av coronaviruset. Foto: Kyle Phillips/AP/TT

NBA ställer in alla matcher tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska basketligan NBA meddelar att man tills vidare ställer in alla matcher på grund av coronavirusets spridning.

Under onsdagen, lokal tid, kom beskedet att en Utah-spelare hade testat positivt för covid-19. Testresultatet kom strax före uppkast mellan Utah och Oklahoma och matchen stoppades. Den smittade spelaren befann sig då inte inne i arenan.

Spelare i lag som Utah mött de senast tio dagarna ska enligt ESPN ha satts i självkarantän. De berörda lagen är Cleveland Cavaliers, New York Knicks, Boston Celtics, Detroit Pistons och Toronto Raptors.

Coronapandemin

Även matchen mellan New Orleans Pelicans och Sacramento Kings stoppades strax före uppkast i natt. Enligt NBA hade den domare som skulle döma matchen tidigare i veckan dömt Utah Jazz.

Dallas Mavericks ägare Mark Cuban kommenterade nedstängningen av ligan och sade att situationen är ”galen”.

– Det kan inte vara sant. Det är mer som på film än verkligt, sade han till ESPN när hans lag mötte Denver Nuggets.

Övriga matcher på natten mot torsdag spelades enligt plan.

Slutspelet i NBA skulle ha startat 18 april och finalspelet skulle ha inletts den 4 juni.

Ishockeyligan NHL skriver i ett uttalande att man har tagit del av NBA:s beslut och att man fortsatt med hjälp av medicinsk expertis utvärderar situationen. Under torsdagen, amerikansk tid, ska NHL komma med ytterligare information.

SE MER: Sveriges regering stoppar evenemang med över 500 personer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet