Norrköping besegrade regerande mästaren Luleå

Tabelltvåan Luleå förlorade mot tabellfemman Norrköping med 80-88.

Norrköping ryckte åt sig en tidig ledning och efter den första perioden ledde de med 32-13. Den andra perioden var däremot hemmalagets. Norrbottningarna kröp närmare och i halvtid stod det 31-41.

Men efter ännu en svag period, 43-64, kom Luleå ikapp och till slut vann östgötarna med 80-88. Poängbäst i bortalaget blev Günesh Karaoglan med 20 poäng, medan Chastity Reed blev bäst i hemmalaget med 27 poäng.

Förlusten var Luleås första för säsongen, men laget ligger ändå kvar på en andraplats i tabellen, bakom obesegrade Umeå.