Norrköping tog åttonde raka segern – bröt Luleås svit

Luleå fortsätter ha svårt mot Norrköping den här säsongen. I kvällens toppmöte kom tredje förlusten på lika många matcher mot tabellettan, som i sin tur utökade sin segersvit till åtta matcher.

– Vi kom ut med mycket energi, säger Norrköpings Felix Terins i SBL:s sändning.

Det var två formstarka lag som drabbade samman i Norrköping. Serieledande hemmalaget hade sju raka segrar i bagaget medan gästande tabelltrean Luleå hade åtta diton inför matchen.

Gästernas senaste förlust kom i slutet av november mot just Norrköping, och inte heller i kväll lyckades de bräcka serieledaren.

Norrköping kopplade greppet om matchen tidigt och ledde med 35-19 efter första perioden. Luleå höjde sig något i offensiven i andra perioden men släppte även till mycket bakåt, vilket innebar att Norrköping kunde gå till pausvila med en ledning på 14 poäng.

– Inte alls en bra första halvlek av oss. Vi släpper in 65 poäng i en halvlek och vi måste steppa upp rejält defensivt, konstaterade Luleås Jonatan Arvidsson i paus.

32 poäng av Tabb

Luleå öppnade starkare i andra halvlek men avståndet var för stort. I sista perioden ryckte Norrköping ifrån ytterligare och kunde till slut vinna med 113-95, mycket tack vare amerikanen Brandon Tabb, som stod för 32 poäng.

– Vi kom ut med mycket energi. Det känns som att vi skjuter otroligt bra på trean, framför allt Brandon Tabb kommer in och ger oss energi med hans skytte och vildhet. Men allt som allt en bra laginsats, säger Felix Terins.