Norrköping utjämnade mot mästaren: ”Bra försvar”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping besegrade storfavoriten Luleå med 80-65 i den fjärde SM-finalmatchen. Östgötarna stod för en enorm sista kvart med 27 poäng.

– Vi spelar bra försvar. Sista kvarten sätter vi våra chanser och bromsar deras spel, säger Joakim Kjellbom i sändning.

Norrköping vann den fjärde SM-finalmatchen mot Luleå med 80-65. Finalserien spelas i bästa av sju matcher och efter dagens match står det 2-2 i matcher.

Eugene Harris blev poängbäst för sitt Norrköping med 17 poäng varav fem trepoängare.

Spurt i sista kvarten

Matchen var jämn och Luleå höll länge jämna steg med östgötarna. Men Norrköping skruvade upp tempot ju längre matchen gick och var helt enkelt för starka hemma.

Dolphins spelade en nästan felfri basket i sista kvarten. Östgötarna gick in i sista kvarten med tre poängs underläge, 53-56. När matchen var slut hade hemmalaget mäktat med hela 27 poäng.

Norrköpings fysiska spel hand i hand med ett riktigt kompakt försvarsspel blev segerreceptet.

– Vi ska försöka spela mycket mer intensivt. Det funkar inte mot Luleå. Vi kommer att jobba på att minimera våra misstag, säger Joakim Kjellbom.

Nu återstår att se om delfinerna kan bryta trenden och ta en bortaseger i match fem som spelas 14 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.