Brittney Griner kan bli en del av en fångutväxling. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya beskedet: Ryssland kan överlämna basketstjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Rysk domstol dömde basketstjärnan Brittney Griner till nio års fängelse för narkotikabrott. Utöver fängelsedomen dömdes 31-åringen även till att betala böter på 167 000 kronor. Men nu kan hon överlämnas till USA, meddelar Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov enligt Reuters.

En rysk domstol fann den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner skyldig till narkotikabrott och dömde henne till nio års fängelse på torsdagen. Men nu kommer nya beskedet: Hon kan bli överlämnad till USA.

Moskva är redo att diskutera en fångutväxling med USA.

Idrott och politik

Byte med rysk vapenhandlare

– Vi är redo att diskutera ämnet, men bara inom de ramar som var godkända av presidenterna, Putin och Biden, sa Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov under fredagen enligt Reuters.

Hennesstraff kan nu bana väg för en amerikansk-rysk fångbyte som skulle omfatta den 31-åriga idrottaren och en produktivrysk vapenhandlare.

SE MER: Hör Griners sista ord innan domen (4 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brittney Griner döms till nio års fängelse i rysk domstol. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet