New Orleans Pelicans Zion Williamson, i rött, tar sig förbi San Antonios LaMarcus Aldridge. Foto: TT

”Nye LeBron James” glänste i NBA-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Basketvärlden har fått vänta på Zion Williamsons proffsdebut.

Men nu har NBA:s framtida superstjärna gjort entré och han övertygade direkt.

19-åringen satte 22 poäng i sin första match, men hans lag New Orleans förlorade mot San Antonio med 117–121.

Zion Williamson är spelaren som ska ta över som NBA-basketens superstjärna efter LeBron James. Det är de flesta experter eniga om efter en säsong i collegebasketen som saknar motstycke.

Efter att fullständigt ha dominerat på nivån under proffsen med sin kombination av fysik och spelsinne valde Williamson att hoppa av college.

Han blev förstavalet i den årliga NBA-draften i somras och har redan skrivit reklamkontrakt på rekordnivåer. Men en knäskada på försäsongen gjorde att debuten fick skjutas upp. Tills nu.

Den 1,98 meter långa forwarden fick en trög start på matchen, men visade prov på sin potential när han i den fjärde perioden satte hela 17 poäng i följd – varav fyra trepoängsskott – och gav New Orleans ledningen.

”Tänker inte långsiktigt”

Tränaren Alvin Gentry valde därefter att spara sin talang och bytte ut honom för gott med drygt fem minuter kvar och New Orleans, som är ett av ligans sämsta lag, förlorade matchen. Williamson är ännu inte hundraprocentigt tillbaka från skadan för att spela en hel match.

– Det är tufft. Jag är 19 och ärligt talat, där och då, tänker inte jag långsiktigt. Jag vill bara vinna matchen, så det var ett tufft beslut, säger Williamson efter matchen, enligt ESPN.

Trots förlusten är Williamson nöjd med sin debut.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse att äntligen få springa ut på planen, men jag ville vinna så nu är det bara att blicka fram emot nästa match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.