Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
A'Ja Wilson, i rött, stod för 20 poäng när USA vann mot Sydkorea med 145-69. Foto: TT

Poängrekord när USA krossade Sydkorea

Uppdaterad
Publicerad

USA fortsätter att dominera i basket-VM och smällde in 145 poäng i storsegern mot Sydkorea.

Med det har amerikanskrona satt ett nytt poängrekord i en VM-match på damsidan.

– Det är helt galet, säger USA:s A'ja Wilson efter matchen.

Med tre raka VM-guld, 2010, 2014 och 2018, är USA storfavorit till att lyfta VM-pokalen även i år.

Amerikanskrona, som inte förlorat en VM-match sedan semifinalförlusten mot Ryssland 2006, har inlett VM i Australien med fyra segrar på lika många matcher.

Under måndagsmorgonen tog laget sin 26:e raka seger i VM-sammanhang när Sydkorea besegrades med rekordsiffrorna 145-69. Aldrig tidigare har det gjorts fler poäng i en match på ett världsmästerskap för damer och USA dominerade både tekniskt och fysiskt.

– De hade stora problem med vår storlek och vi spelade dessutom runt bollen väldigt bra, säger USA:s tränare Cheryl Reeve enligt ESPN.

Amerikanskorna, som var klara för slutspel redan inför matchen mot Sydkorea, dominerade fullständigt och gjorde mer än 30 poäng i varje period där Brionna Jones (24 poäng) och A'ja Wilson (20 poäng) blev bästa poängspelare.

– Jag tror inte jag spelat i något lag tidigare som är så bra på att göra poäng, det är helt galet att vi kom upp till 145 poäng. Vi har mycket talang i laget och när vi går ihop tillsammans spelar vi mycket mycket bra, säger A'Ja Wilson enligt ESPN.

Det tidigare poängrekordet i ett världsmästerskap för damer var 143 poäng, vilket Brasilien gjorde 1990 mot Malaysia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.