Det var storpublik när Andrew Wiggins Golden State Warriors besökte Josh Richardsons San Antonio. Foto: TT Nyhetsbyrån

Publikrekord i NBA: 68 323 åskådare såg San Antonio Spurs–Golden State Warriors

Uppdaterad
Publicerad

NBA startade år 1946.

Men aldrig förr har så många sett en grundseriematch som i natt.

Då var 68 323 åskådare på plats för att se när San Antonio Spurs hemmaförlorade mot Golden State Warriors.

– Det var magiskt, säger Golden State-stjärnan Stephen Curry.

27 mars 1998 var det 62 046 personer på plats i Georgia Dome för matchen mellan Atlanta Hawks och Chicago Bulls.

Men i natt fick det rekordet ge plats för ett nytt rekord, då det alltså var 68 323 åskåkdare som hade tagit sig till Alamodome – San Antonios tidigare hemmaarena där de gjorde ett tillfälligt återbesök för att fira klubbens 50-årsjubileum.

– Det var magiskt. Det var coolt att se dem ge ett erkännande för deras 50-åriga historia och alla fantastiska ögonblick som organisationen varit med om, framgångarna och mästerskapstitlarna de har tagit och alla storheter som spelat i arenan. Det var fantastiskt att få vara med om det, och att det bara krävdes 64 000 personer för att vi skulle ta fram den bästa insatsen på bortaplan som vi har gjort detta år, säger Golden States Stephen Curry, enligt ESPN.

144–113 åt gästerna

För det var alltså gästerna från San Francisco, Golden State Warriors, som vann rekordmatchen. De vann med 144–113, trots det massiva publikstödet som hemmalaget hade.

– Jag hatar så klart att förlora. Men med tanke på hur det var här inne, hur skulle man kunna vara sur? Spurs-supportrarna gjorde det bättre än vi någonsin hade kunnat tänka oss. Det gjorde kvällen speciell, säger San Antonios forward Keldon Johnson.

MER NBA: Rekord och fräckis av Luka Doncic (28 december):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
NBA-stjärnans galna match – rekord och fräckis i slutsekunden Foto: AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.