Foto: Bildbyrån.

Revanschläge väntar för Borås i semi

Uppdaterad
Publicerad

Borås är klara för semifinal efter att ha slagit ut nykomlingen Wetterbygden med 3-1 i matcher – nu väntar regerande mästarna i Norrköping i semifinal, precis som i fjol.

Efter matchbästa 26 poäng och åtta assist av guarden Nimrod Hilliard IV så kunde Borås slå ut nykomlingen Wetterbygden på bortaplan. Slutsiffrorna blev 74-61, i en fjärde kvartsfinal som var jämn fram till just den fjärde perioden. Där tog det stopp för nykomlingen som bara lyckades göra två poäng på de fem första minuterna av fjärde perioden.

– Det var en galen match och det är alltid svårt att spela här. Wetterbygden är ett bra lag och har årets bästa coach, sa Nimrod Hilliard IV till SBL Play.

– Jag gjorde en bra match men jag behöver spela ännu bättre för att vi ska gå vidare mot Norrköping. De slog ju ut oss förra säsongen så nu har vi revansch att utkräva, sa amerikanen Hilliard till SBL Play om motståndet som stundar i nästa veckas semifinal.

”Vi kan bättre”

För nykomlingen Wetterbygden innebar kvartsfinalförlusten ett avslut på en fin säsong, där höjdpunkten blev segern i kvartsfinal 3.

– Vi kan göra det bättre än vad vi gör i dag, men ingen trodde att vi skulle spela slutspel ens, och det gjorde vi och vi kämpade. Jag ser redan framemot nästa säsong, sa Wetterbygdens spanske tränare Boris Balibrea Oliveiras till SBL Play.

Balibrea Oliveiras blev för några dagar sedan utsedd till årets tränare i Svenska Basketligan.

Borås kommer att ha hemmaplansfördel i semifinalspelet mot Norrköping. Semifinalklara Södertälje kommer att få möta Jämtland eller Luleå i den andra kampen om finalplats. Semifinalspelet börjar i nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.