Tre av Sveriges landslagsprofiler. Frida Eldebrink, Klara Lundquist och Amanda Zahui. Foto: Bildbyrån

Så ser du basket-EM i sommar

Uppdaterad
Publicerad

I sommar spelar det svenska damlandslaget basket-EM i Lettland och Serbien och SVT sänder alla Sveriges matcher i turneringen plus finalen.

Sverige spelar alla sina gruppspelsmatcher och en eventuell åttondelsfinal i Riga. Kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i serbiska Belgrad.

I Sveriges grupp spelar Montenegro, Spanien och Frankrike.

– Vi är glada att kunna visa ett spännande svenskt landslag på den stora internationella scenen i SVT. Basket är en spännande och underhållande TV-sport som vår publik uppskattar, säger SVT Sports projektchef Max Bursell.

Sverige har den lägsta världsrankingen, men kommer till turneringen som en outsider med ett spännande lag med flera profiler, bland andra systrarna Eldebrink och WNBA-stjärnan Amanda Zahui, som kommer att spela EM för första gången i karriären.

Sveriges damlandslag har medverkat i EM sex gånger tidigare, senast 2015, och har som bäst nått en sjundeplats (1987 och 2013).

Så här sänder SVT från Sveriges gruppspelsmatcher:

27 juni 11:55 SVT1: Sverige-Montenegro, Riga

28 juni 11:55 SVT1: Tjeckien-Sverige, Riga

30 juni 19:55 SVT24: Frankrike-Sverige, Riga

SVT sänder också eventuella svenska slutspelsmatcher samt finalen den 7 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.