Amanda Zahui är en av spelarna som söker revansch på Italien. Foto: Bildbyrån

Så ser du EM-kvalet i basket i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Sverige krossade Makedonien i EM-kvalet i lördags, vann med 118-48, och möter Italien i en helt avgörande match i kampen om gruppsegern. Vinner Sverige är EM-platsen säkrad. Vid förlust kan Sverige nå EM som bästa grupptvåa. Du ser Italien-Sverige direkt i SVT på onsdag.

Italien-Sverige

Onsdag 21 november

20.28-22.30 SVT24/Play

Spelas i: La Spezia

Kommentator: Björn Becksmo

Expert: Elisabeth Egnell

Reporter på plats i Italien: Christoffer Ellert

Så går Sverige till EM

Sverige måste besegra Italien på deras hemmaplan i La Spezia för att vara helt säkra på en plats i EM. Sverige och Italien har lika många poäng, men Sverige leder gruppen på bättre poängskillnad.

Det går också att nå EM som grupptvåa. Ettorna och sex av åtta grupptvåor tar sig till EM, som spelas i Lettland och Serbien nästa år.

Sveriges trupp

NamnPos.Nuvarande klubbAmanda ZahuiCenterSopron Basket (UNG)Anna BartholdForwardLuleå BasketBinta DrammehForwardFree agentDanielle Hamilton CarterCenterCegledi EKK (UNG)Elin EldebrinkGuardPerfumerías Avenida (SPA)Elin LjunggrenForwardAlvik BasketEllen NyströmGuardGipuzkoa (SPA)Ellen ÅströmGuardTelge BasketFarhiya AbdiForwardGalatasaray (TUR)Frida EldebrinkGuardKSC Szekszard (UNG)Chioma NnamakaForwardLuleå BasketKlara LundquistGuardTelge BasketLouice HalvarssonCenterWetterbygden SparksNathalie FontaineForwardTarbes (FRA)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.