Bogdan Bogdanovic mot Jeff Brooks i matchen Italien-Serbien Foto: TT

Serbien numret större än Italien i Basket-VM

Uppdaterad
Publicerad

Serbien var numret större än Italien i gruppfinalen i basket-VM. Serbien vann med 92-77 där Bogdan Bogdanovic var poängbäst med 31 poäng.

NBA-spelaren Marco Bellinelli sköt 10-8 till Italien, tidigt i matchen. Men det var endast en tillfällig ledning för italienarna mot ett storväxt Serbien. Serbien med fler NBA-spelare i sin trupp än Italien och med det längsta laget i turneringen, snittlängd på 206 centimeter, vann gruppfinalen i grupp D på ett övertygande sätt.

Längst i Serbien är rutinerade Boban Marjanovic på 222 centimeter. Det blev visserligen sex poäng för Marjanovic. Men det var istället Sacramento Kings stjärna Bogdan Bogdanovic som blev poängbäst i matchen på 31 poäng.

Ställningen var 50-42 till Serbien i paus. I den andra halvan av matchen växte ledningen ytterligare. Från 8 poäng i halvtid, till 13 efter tre spelade kvartar och tillslut 15 poäng när matchen summerades.

Serbien vann gruppfinalen komfortabelt. Men båda lagen är vidare till nästa gruppspelsomgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.