LeBron James på väg av planen efter att ha gjort illa ljumsken mot Golden State Warriors den 25 december. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skadad LeBron James missar minst tre matcher till

Uppdaterad
Publicerad

Skadade superstjärnan LeBron James, 34, missar minst tre matcher till på grund av sin ljumskskada, meddelar Los Angeles Lakers.

Klubben har förlorat fem av åtta matcher sedan James skadade sig i julas.

Det var i segermatchen (127–101) mot mästarlaget Golden State Warriors den 25 december som James tidigt fick lämna planen med en ljumskskada.

Efter att inte ha missat en omgång på mycket länge stannade LeBrons svit till slut på 156 raka matcher. Nu har han i stället missat de senaste åtta matcherna och varit borta i två veckor.

Enligt Los Angeles Lakers blir det alltså minst en vecka, och tre matcher, till för superstjärnan. Klubben meddelar dock att läkeprocessen går framåt och att James har fått klartecken att stegra träningen på basketplanen. Hittills har det mest handlat om stillastående skytte.

Ett nytt besked kring amerikanens status väntas komma nästa onsdag, inför matchen mot Oklahoma City på torsdagen.

En källa till ESPN säger att James kan tänka sig att missa fler matcher i stället för att skynda sig tillbaka från skadan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.