Nimrod Hilliardh var poängbäst när hans Borås tog emot Nässjö i Basketligan. Foto: Bildbyrån

Smakstart för Borås med nye tränaren

För tio år sedan var Henrik Svensson med om att föra upp Borås Basket till Basketligan. Nu har han återvänt till klubben som tränare – och fått en smakstart. I kväll kom andra raka segern, i hemmapremiären mot Nässjö.

Borås vann med 79-69 efter en svängig match. Första halvlek präglades av slarvigt spel och bedrövligt skytte. Hemmalaget Borås missade till exempel alla tolv försök till trepoängsskott i matchens första halva.

Men lagen skärpte till sig inför andra halvan. Borås ryckte i tredje perioden och såg ut att gå mot en klar seger, men Nässjö närmade sig och var ett tag bara tre poäng efter – det stod då 67-64. Då samlade Borås sig och stängde matchen, mycket med hjälp av Brett Bisping som satte två trepoängare i matchens sista minuter.

Nimrod Hilliard blev poängbäst med 21 poäng och tre returer.