Jämtlands Teyvon Meyers (höger) under semifinal tre i tisdags. Foto: Bildbyrån

Pressat Jämtland vann måstematchen: ”Tänker inte ge upp”

Uppdaterad
Publicerad

Underläge med 0–3 i matcher och piskade att vinna för att säsongen inte skulle ta slut.

Då vann Jämtland Basket med 84–76 hemma mot Södertälje – och bröt samtidigt sin mardrömssvit mot konkurrenten.

– Vi tänker inte ge upp, säger segerorganisatören Teyvon Myers till Sportkanalen.

Gästande Kings var en seger ifrån att bli första lag att säkra en finalplats i herrarnas basketslutspel.

Efter förlusten i tisdags skrev Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke såhär på klubbens hemsida:

”Det ENDA det handlar om nu är att vinna en match och inte förstöra helhetsintrycket av en annars bra säsong genom att bli svepta med 0–4 på hemmaplan. Det får inte hända. Kosta vad det kosta vill. Nu måste vi spela för vår publik och vår heder på fredag”.

Gehrkes brandtal verkar ha nått fram till spelarna.

Meyers skytte avgjorde

I dag vann de måstematchen hemma mot Södertälje och tvingade fram en femte match i Södertälje nu på tisdag.

Jämtland hade ledningen med 25–16 efter den första quartern och hade greppet om matchen, även om det var jämnt. En enda poäng skiljde i halvtid och med åtta minuter kvar av matchen var ställningen 64 lika.

Då kom rycket.

Några tunga trepoängare av Teyvon Meyers, poängbäst i matchen med 26, gjorde att Jämtland fick ett försprång med åtta poäng när cirka två minuter återstod.

Segermarginalen stod sig tiden ut och matchen slutade 84–76.

Hade sju raka förluster

– Vi hade ingenting att förlora utan gav allt vi hade. Jag älskar att spela med de här killarna och tackar Gud för att mina skott gick in och att vi vann matchen, säger Meyers till Sportkanalen.

Efter sju raka förluster – fyra i grundserien och tre i slutspelet – lyckades Jämtland till sist besegra Södertälje den här säsongen. Men det kommer att krävas tre segrar till om de ska lyckas snuva Södertälje på finalplatsen.

– Vi slappnade av för mycket i dag. Vi brukar öppna matcherna bra, men det gjorde vi inte. Sedan fick vi inte i gång offensiven heller och det kostade oss segern, säger Södertäljes Toni Bizaca.

MATCHFAKTA

Semifinal fyra i bäst av sju.

Jämtland–Södertälje 84–76

(25–16, 15–23, 22–19, 22–18)

Jämtland: Tevyon Myers 26, Evariste Shonganya 14, Nicholaus Paulos 14, Oliver Gehrke 13, R.T. Guinn 10, Gustav Hansson 3, Adam Rönnqvist 2, Daniel Johansson 2.

Södertälje: Alexander Lindqvist 15, Eric Garcia 15, Toni Bizaca 14, Jonathan Person 12, Auston Barnes 12, Adam Ramstedt 4, Eric Adams 3, Martin Pahlmblad.

Publik: 1532.

Södertälje leder med 3–1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.