Södertälje en seger från SM-guld. Foto: Bildbyrån

Södertälje kopplar grepp om SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje gav inte Borås en chans i den andra SM-finalen lagen emellan. De tog tidigt kommandot och släppte det aldrig.

Alexander Lindqvist stod för en mäktig insats och förde Södertälje till segern med 17 poäng och sju returer i 78-63-vinsten.

– Vi håller de till 63 poäng på deras hemmaplan, det är stort, det är riktigt bra. Om vi spelar så här då vet jag inte vad de ska göra, säger han till Sportsground.

Södertälje stod för en storartad insats borta mot Borås på bortaplan. De tog en klar ledning redan från början och släppte aldrig taget.

Södertäljes stjärna Alexander Lindqvist var tungan på vågen och stod för 17 poäng och sju returer i 78-63-vinsten.

– Vi håller de till 63 poäng på deras hemmaplan, det är stort, det är riktigt bra och vi följer vår gameplan. Om vi spelar så här då vet jag inte vad de ska göra, säger Alexander Lindqvist till Sportsground.

Borås William Gutenius var besviken efteråt.

”Horrbielt”

– Det är mycket som inte funkar, vi kommer inte upp i fösvaret, vi tar dåliga beslut, kastar bort bollar, listan är lång, säger William Gutenius.

Borås satte bara 18 av 68 skott.

– Det är horribelt. Vi skjuter när vi har två spelare på oss. Vi behöver spela runt bollen och spela som ett lag, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.