Uppsala tog viktig seger mot Södertälje. Foto: SVT Sport.

Uppsala tog viktig seger – besegrade Södertälje

Uppsala besegrade Södertälje med 62-60 i en viktig match om slutspelsplatserna i SBL Dam.

Med fyra sekunder satte Amanda Tivenius den avgörande trean.

– Vi lyckas vara bäst när det gäller, säger Tivenius till SVT Sport.

Under måndagen stod viktiga poäng på spel i kampen mot en slutspelsplats. Inför matchen låg Södertälje på en sjunde plats och Uppsala på plats åtta.

Det var Uppsala som började matchen bäst. Efter första perioden ledde man med 10-16. En period där Södertälje endast satte 3/19 skott. Skyttet blev bättre för Södertälje i den andra perioden där Cassandra Brown klev fram och satte nio poäng. Men det var Uppsala som klev in i halvtidsvilan med ledningen 29-32.

I den tredje perioden tog Södertälje ledningen med 36-34 genom Shawnté Goff, deras första ledning i matchen. Efter det ökade Södertälje tempot rejält och tog en sjupoängsledning inför den avslutande perioden. Hemmalaget vann den tredje perioden med 17-7.

Den fjärde perioden blev jämn, där Uppsala försökte komma ikapp Södertälje. Med tre minuter kvar var ställningen endast 57-55 till Södertälje. Med 25 sekunder kvitterade Uppsala till 59-59.

Uppsala avgjorde i slutet

Och det blev riktigt spännande i slutet. Med 14 sekunder kvar fick Södertälje två straffkast. Goff satte ett utav dem och gav Södertälje ledningen med 60-59. Med fyra sekunder satte Amanda Tivenius en trea för Uppsala, som gav de ledningen med 60-62. Vilket också blev slutresultatet.

– Vi lyckas vara bäst när det gäller. Att vinna betyder jättemycket och vi har en bra känsla i laget, säger matchvinnaren Amanda Tivenius till SVT Sport.

KLIPP: Se mer höjdpunkter från matchen här: