Louice Halvarsson stannar i Wetterbygden Sparks. Foto: Bildbyrån

Stjärnan stannar i liganykomlingen

Uppdaterad
Publicerad

Louice Halvarsson stannar i Wetterbygden Sparks. Stjärncentern har skrivit på för ett år och gör därmed ligacomeback kommande säsong.

– Att det blev Wetterbygden Sparks handlar om att jag tror på den här klubben, säger Halvarsson.

I fjol anslöt Louice Halvarsson till Wetterbygden Sparks och i januari i år gjorde hon comeback efter att först ha slitit av hälsenan och sedan blivit mamma för första gången. Efter en hel del spekulationer, och rykten om utlandsspel, står det nu klart att den landslagsmeriterade centern stannar ett år till i klubben.

– Jag skulle ljuga om jag hävdade något annat än att det hade varit roligt att åka ut och pröva på proffslivet igen. Jag känner att jag många år kvar att ge på den absoluta toppnivån men i den situation jag och min familj befinner oss i, så var detta ändå inget svårt val i slutändan. Att det blev Wetterbygden Sparks handlar om att jag tror på den här klubben, det man lyckats åstadkomma på så pass kort tid är inget annat än helt fantastiskt, säger Louice Halvarsson till jp.se.

”Symbolvärde”

Kommande säsong innebär comeback i damligan för Halvarsson som senast, säsongen 2008/09, spelade för Södertälje.

– Det går knappast i ord försöka förklara vad detta innebär för oss i form av symbolvärde gentemot vår publik, samarbetspartners, media och övriga Basketsverige, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander.

– Det ska bli spännande att se vad ”Lollo” kan uträtta på basketplan kommande höst och vinter med en riktig försäsong i kroppen, dessutom med betydligt mer tajming i kroppen än vad som kanske var fallet i samband hennes comeback för några månader sedan.

I början på året gjorde Halvarsson också comeback i landslaget i EM-kvalmatcherna mot Italien och Kroatien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.