Storspelande Lundquist räckte inte för Telge

Uppdaterad
Publicerad

Telge Basket ser ut att gå samma väg som Umeå i Euro Cup spelet. I dagens hemmamatch mot polska Gorzow blev det förlust med 84–57, det är Telges tredje förlust på lika många matcher.

Klara Lundquist spelar i en egen liga. 19-åringen stod för drygt en tredjedel av Telges poäng i den tredje gruppspelsmatchen i Euro Cup. Det gjorde henne även poängbäst i hela matchen.

Men trots storspel från den unga talangen och en rivstart i den första perioden blev det storförlust mot polska Gorzow. Telge tappade sin sexpoängsledning från första perioden redan efter halva den andra och sen hade man inte mycket att sätta emot.

Till slut rann siffrorna iväg till hela 84–57 till Gorzow.

– Vi slappnar av och de får många enkla avslut, säger Lundquist efter matchen till SVT Sport.

Men Klara fick beröm. Gorzows Sharnee Zoll-Norman ser fram emot att följa Klaras utveckling.

– Jag har hört att hon bara är 19 år gammal, så hon har en väldigt ljus framtid. Om hon fortsätter jobba hårt kommer hon att bli en av de stora, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.