Sverige förlorade ödesmatchen mot Slovakien

Sverige förlorade ödesmatchen mot Slovakien med 68-59. En jämn match där Sveriges många missar på trepoängslinjen blev avgörande.

Sverige som startat VM-kvalet med en vinst mot Bosnien-Hercegovina och en förlust mot Armenien låg på en delad andraplats inför mötet mot Slovakien.

Lagen höll jämna steg till en början. Men i slutet av första perioden tog Slovakien över matchen mer och mer, samtidigt som Sverige missade två avgörande tre-poängare. Slovakien hade nästan en dubbelt så stor ledning men Sverige lyckades komma tillbaka litegrann och 17-12 till Slovakien var ställningen i paus.

Sverige kämpade sig tillbaka

Slovakien sist i gruppen efter två raka förluster gick ut i andra perioden med samma självförtroende men Sverige jobbade sig tillbaka in i matchen och ledde ett tag efter två straffkast i korgen. Men den 37-åriga veteranen Radoslav Rančík satte två trepoängare på kort tid och Slovakien tog över ledningen igen, 31-30 inför tredje perioden.

Missade många treor

I de två sista perioderna kunde inte Sverige göra något åt ett starkt Slovakien, hemmalaget satte många trepoängare och Sverige missade många vilket blev helt avgörande.

Sverige har tre matcher kvar i gruppen, returer mot samtliga lag. Närmast borta mot Bosnien-Hercegovina den 12:e augusti.